Manon Nieboer

Fysiotherapeut

Manon is geboren en getogen in Nijmegen, waar ze nu weer met veel plezier woont. Ze heeft namelijk haar opleiding Fysiotherapie in Utrecht gevolgd maar is vervolgens weer naar Nijmegen verhuisd toen is zij gaan werken als fysiotherapeut. Sinds februari 2016 is zij werkzaam in deze praktijk. Sindsdien heeft zij zich in haar gevolgde cursussen gericht op verschillende patiëntengroepen. Ze is begonnen met cursussen in de richting van functional training (Craig Liebenson en Stuart McGill), waarbij de bewegingen waar het lichaam voor gemaakt is toepassen in de revalidatie. Denk hierbij aan natuurlijke bewegingen als duwen, trekken, bukken, tillen, rennen en springen. Hiervoor worden geen  apparaten en machines gebruikt maar eigen lichaamsgewicht, losse gewichten of elastieken banden. Het voordeel van de oefeningen is ook dat je deze gemakkelijk thuis kan uitvoeren, zodat er zoveel mogelijk effect uit de behandelingen gehaald kan worden.

Daarnaast heeft zij de opleiding tot ZwangerFit-fysiotherapeut gevolgd en geef ze sinds januari 2019 Zwanger- en MamaFit-trainingen in de praktijk. Zwangere en pas bevallen dames kunnen hier op een veilige maar leuke manier komen sporten, om zo hun gezondheid tijdens en na de zwangerschap zo optimaal mogelijk te houden. Dit heeft voordelen voor moeder en baby tijdens de zwangerschap, maar kan ook bijdragen aan een sneller herstel na de bevalling. Deze trainingen lopen zo goed, dat er binnenkort zelfs een nieuwe groep gestart kan worden!

Als laatste is zij onlangs geslaagd voor de opleiding Musculoskeletale Echografie (MSU). De echografie kan gebruikt worden in het opsporen van onder andere spierrupturen en verkalkingen. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd zowel echo’s te maken als te interpreteren. Hierdoor kunnen kunnen in het onderzoek direct bepaalde dingen uitgesloten of juist bevestigd worden, zodat de behandelingen nóg efficiënter opgezet kunnen worden.

Naast het behandelen van patiënten en het geven van groepslessen (FysioFit, Zwanger- en MamaFit) draagt zij waar mogelijk een steentje bij om haar collega’s te helpen. Zo kan je haar ook weleens achter de balie gezien hebben of bij collega’s in de behandelkamer. Wellicht zie je ook weleens ’s avonds na openingstijden de lichten nog branden in onze oefenzaal: samen met een paar collega’s gaan we na een lange werkdag vaak nog even sporten! Ook buiten werk om sport Manon graag, waarbij ze nu vooral bezig is met hardlopen, wielrennen en kracht- en cardiotraining.