Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Artrose

Home » Artrose

Artrose, bij veel mensen beter bekent als slijtage. Het is een gewrichtsaandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat. Dit heeft echter niets te maken met slijtage of veroudering. Heel veel mensen denken dat er niets meer te doen is aan artrose en dat ze gewoonweg met de bijkomende klachten moeten leren leven. Dit is gelukkig maar deels waar. Het slijtage proces kan niet teruggedraaid worden, maar er kan wel wat gedaan worden aan uw pijnklachten en aan de stijfheid. Het kan voor komen op allerlei plaatsen in het lichaam. Het meeste komt het voor in de rug, de knie of de heup, maar soms ook in bijvoorbeeld de hand. Stijfheid is de meest genoemde klacht bij artrose, met name in de ochtend. U kunt dan moeilijker bewegen en het doet ook pijn.

Bij ons in de praktijk zal er bij uw eerste bezoek zorgvuldig gekeken worden naar u klachten en indien nodig zal er meer onderzoek plaatsvinden, in sommige gevallen zijn röntgen foto’s of een scan gewenst voor beter inzicht in de situatie. De behandeling van artrose is erop gericht om de normale functie van het gewricht en omliggende gewrichten te verbeteren en wellicht zelfs te herstellen. Hierdoor wordt de stijfheid minder en is het mogelijk weer beter te bewegen. In veel gevallen zal daardoor ook de pijn afnemen.

Bewegen

Als u artrose heeft is het heel erg belangrijk om goed te bewegen en in beweging te blijven. Uw behandelaar kan u adviseren welke bewegingen voor u geschikt zijn. Fysiofit, bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut, kan hierop een mooie en effectieve ondersteuning zijn.

Neem gerust contact met ons op met al uw vragen. Onze chiropractoren en fysiotherapeuten geven u graag informatie en advies over uw klachten. Kom langs in onze praktijk dan begeleiden wij u zo goed mogelijk bij uw klachten.