Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Leeftijd 18 tot 55 jaar

Home » Leeftijd 18 tot 55 jaar

In deze fase van het leven heeft onze wervelkolom veel te verduren.

Zoals bijvoorbeeld bij het sporten kan overbelasting ontstaan op onze wervels en tussenwervelschijven. Zeker bij fitnessen wordt er veel geëist van deze structuren. Een te snelle opbouwfase of het verkeerd uitvoeren van oefeningen zoals squads met gewichten kan discus problemen geven. In het slechtste geval krijgen we te maken met hernia klachten.

Steeds vaker kiezen we in ons beroep voor een specialisatie, waardoor de werkdruk op het lichaam wordt verhoogd. Een kapper begint al vrij vroeg met de handelingen boven schouderhoogte, föhnen, haren verven. Deze dagelijkse handelingen geeft spanning op de schouders en nek. Hierdoor zien we vaak dat ze bij ons terecht komen voor nek- en/of schouderklachten.

De ICT wereld wordt ook steeds belangrijker. Dit werk vereist vaak een zittende houding. Door constant te zitten worden onze tussenwervelschijven moe en verzwakken de spieren, waardoor chronische klachten in nek- en rug kunnen ontstaan.

Dit zijn enkele voorbeelden maar elk beroep dat we langere tijd doen eist zijn tol. Dit komt door te weinig afwisseling van het bewegingspatroon.

In deze leeftijdsfase kan de chiropractor een uitstekende oplossing bieden voor alle mogelijke klachten in de wervelkolom.