Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

VR Therapie

Home » VR Therapie

 

VR Therapie

In onze praktijk werken we met de VR techniek van Corpus VR. Door het gebruik van de VR headset komt u terecht in de VR wereld, waarin therapie en technologie samenkomen. De combinatie van persoonlijke standaardtherapie, Virtual Reality (VR) en het het natuurlijk gevoel van competitie van mensen zorgt ervoor dat je met plezier kunt herstellen. Je wordt uitgedaagd om in beweging te komen en je krijgt zo meer motivatie in het herstel. Spelenderwijs behandelen we u met positieve effecten op de voortgang van uw klachten. De spelletjes lijken soms simpel, maar zijn tot in detail uitgewerkt om de diverse regio’s in de hersenen te activeren en prikkelen.

Met Corpus VR helpen wij u te herstellen op een innovatieve maar vooral ook leuke manier. Tijdens de VR sessies richt je je volledig op de oefening, omdat je in een virtuele wereld terecht komen. De kans op afleiding tijdens de oefeningen neemt hierbij enorm af. Dit maakt de oefeningen tijdens de behandeling veel effectiever. Virtual reality games en werelden verhogen de intrinsieke motivatie, hierdoor worden oefeningen beter uitgevoerd en gaat het herstel sneller. Dat Virtual Reality werkt is wetenschappelijk bewezen in meerdere studies. De Corpus VR modules zijn samen met fysiotherapeuten, ergotherapeuten, kenniscentra en ziekenhuizen ontwikkeld en bewezen effectief.

Alle activiteiten tijdens de sessie worden opgeslagen. Dit geeft ons als behandelaar een beter inzicht en begrip van de pijngebieden, waardoor we het behandelplan kunnen optimaliseren. Ook kunnen we op deze manier perfect de vorderingen en voortgang zien van het behandelplan.

De Corpus VR techniek kan voor veel lichamelijke klachten worden ingezet. Denk hierbij aan hoofd-, nek-, en schouderklachten. Maar ook bij angsten of burnoutklachten is het een prettige en fijne behandelmethode om in te zetten. 

• Trauma gerelateerde klachten (whiplash)
• Bewegingsangst
• Aspecifieke (chronische) nekklachten
• Artrose
• Klachten aan arm/nek/schouder
• Burnout klachten
• Hersenschudding

De grote diversiteit aan spellen en oefeningen die de VR set biedt zijn allemaal specifiek ontwikkeld om te helpen bij de diverse klachten. U komt terecht in de VR wereld, waarin therapie en technologie samenkomen.  Je wordt uitgedaagd om in beweging te komen en je krijgt zo meer motivatie in het herstel.

Het resultaat

•Snel herstel van een blessure.
•Beter inzicht in pijngebieden.
•Effectieve behandelmethode.

Behandeling

Je zet de Virtual Reality bril op en komt in een VR-wereld, waar de behandelaar specifieke activiteiten selecteert die passen bij de klachten en niveau. Door het spel in de virtuele wereld word je aangezet om te bewegen en je focus komt daardoor op de activiteit en niet op de klacht. Dit helpt de pijn te dempen en de (onbewuste) bewegingsangt te verminderen. Zijn de klachten meer stress- of angst- gerelateerd dan zullen de oefeningen gericht zijn op het creëren van een gevoel van rust en veiligheid. In alle gevallen ziet de behandelaar precies wat er gebeurt en kan waar nodig de oefening aanpassen.

Revalideren en herstellen was nog nooit zo leuk!

Wil je meer informatie over deze manier van behandelen, neem dan gerust contact met ons op.
We zijn bereikbaar op 024-3558830.