Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Chiropractie

Home » Chiropractie

Chiropractie & Fysiotherapie Nijmegen helpt u gezond door het leven te gaan. Om goed en gezond te kunnen bewegen is een goede samenhang van beweeglijkheid, stabiliteit en balans van uw lichaam noodzakelijk in combinatie met een optimaal werkend neurologisch systeem. Uw wervelkolom vormt hiervan de basis. Deze visie sluit aan bij de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van beweegzorg. Dit houdt in dat een uitgebreid bewegingsonderzoek de basis van een doelgerichte behandeling is bij chiropractie. Daarna kunnen onze chiropractoren met een grote keuze aan gewricht- en spiertechnieken, aangevuld met corrigerende oefeningen, diverse klachten met succes behandelen.

Chiropractie: wat doet een chiropractor?

Bij chiropractie is de wervelkolom de indicator van uw gezondheid. De chiropractor richt zijn behandeling specifiek op dit belangrijke deel van uw lichaam. Alle zenuwimpulsen lopen via de wervelkolom vanuit de hersenen naar de rest van het lichaam. Bij een wervelblokkade raken één of meerdere zenuwen bekneld en worden impulsen niet meer goed doorgegeven. Dit resulteert in pijn in de wervelkolom, tintelingen in armen en benen, maag- en darmklachten en in het ergste geval, uitvalverschijnselen. De chiropractor heft deze blokkades op door met zijn handen of met behulp van instrumenten druk uit te oefenen op de wervels. Bij alle chiropractische behandelingen en technieken voert de chiropractor zogenaamde manipulaties uit. Meestal dus met de hand en soms met een instrument.

Het kan gebeuren dat u tijdens een manipulatie een knakkend geluid hoort. Dit geluid is het gevolg van de snelle drukwisseling binnen het gewricht en is volkomen onschuldig. Een chiropractie consult doet in de meeste gevallen geen pijn.

Wij helpen u graag van uw klachten af door middel van chiropractie. Twijfelt u over uw klacht of heeft u vragen over de chiropractische behandelingen neem dan gerust contact met ons op. Neem ook contact met ons op als u wilt weten welke behandeling het beste bij u past. We voorzien u graag van advies.