Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Echografie

Home » Echografie

 

Binnen onze praktijk kunnen we er voor kiezen bij pijnklachten echografie in te zetten. Met Echografie nemen wij eigenlijk een kijkje van binnen. Op de echo kunnen wij vooral spieren, pezen, kapsel, banden en kalkvorming goed beoordelen. Ook kunnen wij zien of er sprake is van vocht in een gewricht of dat er mogelijk een slijmbeursontsteking is. Echo maakt het ook mogelijk met dynamisch (bewegend) kunnen kijken wat in het gewricht gebeurt en waardoor er klachten ontstaan. Wij gebruiken de echo voornamelijk voor  sportblessures, schouderklachten, heupklachten, knieklachten, achillespeesklachten, hielspoorklachten en enkelklachten.

Echografie is in eerste instantie bedoeld om het diagnostisch proces te verbeteren en de vermoedens die we aan de hand van de lichamelijke onderzoek hebben vastgesteld, bevestigen te krijgen of extra duidelijkheid te krijgen. De inzet van echo zorgt ervoor dat het behandeltraject gerichter en effectiever kan worden ingezet.

Goed om te weten is dat zelfs mensen met een pacemaker, implantaten, claustrofobie of zwangere vrouwen zonder problemen te scannen scannen. Dit in tegenstelling tot andere beeldvormende technieken.