Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Hoofdpijn & migraine

Home » Hoofdpijn & migraine

Wist u dat 20% van de Nederlandse bevolking wekelijks hoofdpijn heeft? Er bestaan verschillende soorten hoofdpijn met verschillende mogelijke oorzaken, zoals spanningshoofdpijn of migraine. Hoofdpijn en migraine zijn vaak het gevolg van verschoven of klem zittende rug- en/of nekwervels. De oorzaken van vastzittende wervels zijn divers. Een ongeluk, maar ook stress en een verkeerde houding kunnen de positie van de rugwervels veranderen en uw zenuwen beknellen. Het gevolg is een uitstralende pijn naar bijvoorbeeld de benen, de schouders maar ook naar de nek en het hoofd en dit kan zelfs (chronische) migraine tot het gevolg hebben.

Pijn is een symptoom dat het lichaam uitzendt om te waarschuwen dat er ergens een stoornis is die moet worden opgeheven. Dus belangrijk om die serieus te nemen.

Oorzaken

• Hormonen. Sommige vrouwen krijgen steeds migraine rond de menstruatie (menstruele migraine). Bij gebruik van de anticonceptiepil kan de migraine verergeren of juist verminderen. En tijdens de zwangerschap en na de overgang kunnen de klachten verminderen.
• Veranderd slaappatroon. Wie meer of juist minder dan gemiddeld slaapt, kan last krijgen van migraine. Uitslapen, maar ook een nachtdienst kan zo aanleiding geven tot deze aandoening.
• Te veel inspanning. Meer lichaamsbeweging dan gebruikelijk kan migraine uitlokken.
• Weersveranderingen.
• Voeding. Te weinig drinken en het uitstellen van de maaltijd kunnen migraine veroorzaken.

De behandeling

De chiropractor verbetert de verstoorde positie en beweeglijkheid van de rug- en nekwervels en herstelt daarmee de zenuwfunctie en bloeddoorstroming. Een van de behandelingen die wij in Nijmegen toepassen bij hoofdpijn en migraine is de atlascorrectie maar er zijn natuurlijk ook tal van andere methoden. Kom langs voor een onderzoek dan kijken we wat we voor u kunnen betekenen.

Vraagt u zich af wat chiropractie of fysiotherapie voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze chiropractoren en fysiotherapeuten helpen u graag van uw klachten af!