Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Manieren van behandelen

Home » Manieren van behandelen

Wanneer u een afspraak maakt met een fysiotherapeut in onze praktijk zal het behandeltraject starten met een intake. Bij deze intake wordt uw klacht in kaart gebracht en zal de fysiotherapeut bepalen welke manier van behandelen in uw geval de juiste is. In de meeste gevallen zal het een combinatie zijn van de onderstaande behandelmethoden.

Hands-on

Onder een “hands-on” behandeling verstaan we een behandeling waarbij de fysiotherapeut zijn handen gebruikt voor de behandeling. Denk hier aan een massage om de spanning te normaliseren, de doorbloeding te verbeteren of gewoon te zorgen dat uw pijnklachten afnemen. Rek technieken om de flexibiliteit van uw spieren te verbeteren, mobilisaties om meer beweeglijkheid in uw spieren en gewrichten te krijgen en taping om u beter te laten bewegen. Doordat u beter kunt bewegen, zullen de oefeningen ook beter gaan.

Hands-off

De naam zegt het eigenlijk, deze manier van behandelen is gericht op een actieve benadering van klachten. Er kunnen oefeningen gedaan worden in de behandelkamer of mogelijk onder begeleiding in de fitnesszaal. Deze manier van behandelen is met name gericht op oefentherapie.

Begeleiden

Mensen die meer bewegen zijn minder ziek, voelen zich fitter en zijn meer ontspannen. Ze hebben een betere spijsvertering en slapen over het algemeen beter. Hierdoor hebben ze een betere weerstand en lopen ze minder kans op het krijgen van chronische ziekten zoals bijvoorbeeld artrose, diabetes en/of een hartinfarct. Spieren en gewrichten blijven soepel en sterk zodat men veel minder last heeft van ouderdomsklachten. Daarnaast voelen mensen met een goede fysieke conditie zich ook psychisch beter. In onze praktijk is het mogelijk om onder begeleiding van een fysiotherapeut te bewegen en sporten. Klik hier voor meer informatie over fysiofit.

Masseren

In bepaalde gevallen kan behandelen door middel van een massage de juiste keuze zijn. Bijvoorbeeld bij stijve spieren of andere ongemakken, kan een massage, van een gekwalificeerde therapeut met kennis en kunde op het gebied van het menselijk lichaam, de oplossing bieden. De massage maakt in dat geval onderdeel uit van het behandelplan. Het is niet mogelijk om bij ons in de praktijk een losse massage te boeken.

Revalideren

Revalidatie betekent letterlijk weer valide worden na een ongeval of medische ingreep. Het is vaak onwennig en eng om te gaan bewegen na zo’n ingrijpende gebeurtenis. Onze therapeut helpt u graag wanneer u opnieuw moet leren om verantwoord in beweging te komen. Tijdens dit proces wordt u intensief begeleid door de fysiotherapeut. Hierbij wordt er rekening gehouden met het natuurlijke herstelproces van lichaam en wordt er gekeken naar het doel dat de patiënt voor ogen heeft. Dit traject is voor iedere patiënt anders. Stap voor stap wordt er samen gewerkt aan het hoogst haalbare resultaat.