Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Zwangerschapschiropractie

Home » Zwangerschapschiropractie

Op een bepaald moment is het zover, gezinsuitbreiding! Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam en kunnen klachten ontstaan zoals bekkeninstabiliteit, wervelblokkades en een vermoeide rug. Na de bevalling, welke in sommige gevallen veel trauma geven aan onze bekken, gaat de belasting op onze wervelkolom door. Borstvoeding, het dragen van de maxi cosi, de baby optillen en dragen,..etc. Tijdens deze periode merken we dat er veel klachten tussen de schouderbladen ontstaan. Zwangerschapschiropractie helpt u van uw klachten af.

Ook in deze periode van het leven kan de chiropractor zowel voor als na de zwangerschap u helpen bij klachten die te maken hebben met de wervelkolom. Naarmate de buik groeit, verplaatst het centrale evenwicht zich. Hierdoor kunnen storingen in de wervelkolom ontstaan, met als resultaat kramp in de spieren en zenuwpijnen. Door de groei van de buik en het veranderen van het postuur komt er meer druk op het bekken en de lage rug, met als mogelijk gevolg lage rugpijn. Meer dan de helft van alle zwangere vrouwen klaagt over lage rugpijn tijdens de zwangerschap. Om de verandering in de lage rug te compenseren gaan veel vrouwen voorover gebogen lopen, hierdoor ontstaan er mogelijk weer problemen in de nek. Het gevolg is vaak hoofdpijn, misselijkheid en slapeloosheid.

De chiropractor onderzoekt de gesteldheid van het lichaam, zowel tijdens als na de zwangerschap, om een gezonde basis te creëren voor moeder en kind.

Na de bevalling is het ook raadzaam de baby mee te nemen naar het consult bij de chiropractor voor een check-up.