Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Cox® Techniek

Home » Cox® Techniek

De Cox Techniek is bijzonder geschikt voor de behandeling van klachten aan de wervelkolom. Bij deze klachten is er mogelijk ook uitstraling naar de bil, been en/of voet of uitstraling naar de arm, hand en/of vingers. De Cox-techniek is bij deze klachten dè oplossing, het geeft verlichting van de pijn en andere klachten.

Bij de Cox-techniek gebruikt de chiropractor een instelbare behandeltafel. De patiënt ligt op zijn buik op de tafel terwijl het onderste gedeelte van de tafel op en neer beweegt. Met de hand (manueel) geeft de chiropractor tegendruk op de wervelkolom. Hij past dan zogenaamde flexie-distractie toe. Dit rekt de banden aan de achterkant van de wervelkolom, vergroot de beweging tussen de facetgewrichtjes en de ruimte in het zenuwkanaal.

De Cox Techniek is in Amerika uitgebreid onderzocht en zorgvuldig onderbouwd met verschillende specifieke protocollen. 

De behandeling met Cox® techniek zorgt voor een sneller herstel van de wervelkolom en haar bewegingen en helpt ook de pijn te verminderen of laat deze verdwijnen. Een behandeling op deze specifieke tafel is in het bijzonder geschikt voor mensen met een zenuwwortelbeklemming, zoals bij stenose- en herniaklachten.

Uw lichaam wordt lichtelijk opgerekt middels de tafel. Dit kan doordat de delen van de tafel afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd door een chiropractor.​