Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Dry needling

Home » Dry needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij spieren worden aangeprikt. Deze raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Bij Dry needling wordt gebruikt gemaakt van een droge acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Wat is het verschil tussen dry needling en acupunctuur?

Bij acupunctuur worden er vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet die enige tijd blijven zitten. Deze beïnvloeden de ‘energiebanen’ in het lichaam. Bij dry needling gebruikt men meestal één naald waarmee de spier kort wordt geprikkeld.

Knopen & verklevingen

Iedereen heeft er weleens last van, die gespannen, pijnlijke, harde plekken in je spieren. Het doet flink pijn als je hierop drukt. Deze knopen,ook wel ‘triggerpoints’ genoemd, zorgen ervoor dat u wordt belemmerd in uw beweging en dat de spieren stijf aanvoelen. Als u chronische spierpijn heeft (dit kan zich uiten in nekklachten, lage rugklachten, hoofdpijn of RSI/KANS klachten) dan kan dit veroorzaakt worden door “knopen” in de spieren. Deze klachten kunnen we behandelen met dry needling. Dit zorgt vaak al direct voor ontspanning van de spieren en vermindering van de klachten.

Doet het pijn?

Je spier doet pijn, maar het zetten van de naald voelt u nauwelijks. U ervaart het als een klein prikje, dit zal u verbazen. U zult wel voelen dat de spier zich aanspant, dit kan even pijn doen. Gelukkig is dat maar kort en merkt u direct dat uw spier soepeler is en minder pijnlijk.

Na de behandeling

Na de behandeling met dry needling kunnen de spieren zwaar voelen, vergelijkbaar met spierpijn, ook kunt u zich vermoeid voelen na deze behandeling. Dit is een normale reactie en dit trekt over het algemeen ook weer vrij snel weg.

Neem contact met ons op of kom langs in onze praktijk. Onze chiropractoren en fysiotherapeuten helpen u graag van uw klachten af!

Dry needling