BabyBlog December 2017

Baby’s en jongere kinderen zijn zeer gevoelig voor middenoorontsteking. Ongeveer 50% van de kinderen krijgt middenoorontsteking in het eerste levensjaar en ongeveer 70% vóór de leeftijd van 3 jaar.

Door de anatomische vorm van de kaak, het hoofd en de nek bij baby’s en jongeren kinderen ontstaat er sneller spanning en druk in de buis van Eustachius. Deze buis, in combinatie met de lymfklieren van de nek, zorgen voor de afvoer van overmatig vocht in het oor. Een wervelblokkade in de nek of druk in de buis van Eustachius kan een storing in de afvoer van het vocht veroorzaken, waardoor het vocht een voedingsbodem wordt voor bacteriën en virussen.

Chiropractie richt zich op het behandelen van de wervelblokkade waardoor het vocht afgevoerd wordt en de infectie kan genezen zonder antibiotica. Uiteraard is deze behandeling volkomen veilig en aangepast op de leeftijd van uw kindje.

Tips om een oorontsteking te voorkomen bij jonge kinderen en baby’s:
Vermijd koemelk als je kindje gevoelig is voor koemelk. Probeer in dat geval geitenmelk.
Leg je kindje niet in bed met een fles. Door liggend te drinken komt er overmatig vocht vast te zitten in de buis van Eustachius.

Ondervindt u toch problemen met oorontsteking bij u kindje, maak dan een afspraak bij ons in de praktijk. Wij kunnen u adviseren en helpen. U kunt ons bereiken op 024-3558830.

45605159 - infant child baby toddler sitting closed her hands over ears and hears nothing isolated on a white background