Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Been

Home » Been


Been

Iedere dag weer worden onze benen belast. Niet alleen wanneer we in beweging zijn maar ook wanneer we bijvoorbeeld zitten. Veel beenklachten zijn afkomstig uit de lage rug, heupen of voeten.

Aandoeningen die gerelateerd zijn aan de spieren, gewrichten en zenuwen in de benen zijn:

  • Artrose
  • Sportblessures
  • Knie- en enkelklachten
  • Liespijn
  • Hernia/ischias

Beenklachten komen voor in de meest uiteenlopende varianten. Tijdens het eerste bezoek stellen we uitgebreid vragen en doen we deskundig onderzoek om een goed beeld te krijgen van de klacht. Daarbij is belangrijk om te ontdekken welke bewegingen of houdingen de pijn verminderen of juist verergeren.

Vaak is de pijn in het been erg lokaal maar kan het toch erg lastig zijn om aan te duiden welke beweging de pijn precies veroorzaakt. Bij knieklachten is traplopen, versnellen of vertragen en draaien om de eigen as vaak  erg pijnlijk.

Veel uitstralingspijn vanuit de rug vindt een weg naar de benen. Goede voorbeelden hiervan zijn een hernia of ischias. De pijn kan zich uiten in klachten als tintelingen, doofheid, scherpe zenuwpijn, zwaar aanvoelende benen of vermoeide benen. U voelt dan dus de pijn in uw benen, maar de oorzaak van de klacht bevind zich daarbij mogelijk in de rug.

Neem contact op met ons of kom langs in onze praktijk. Onze chiropractoren en fysiotherapeuten kijken graag samen met u wat ze voor u kunnen betekenen om van uw klachten af te komen.