Baby Blog Januari 2019

Ansonets Babyblog
Borstvoeding
Borstvoeding is iets wat ik zeer gepassioneerd over ben. Om je baby te kunnen voeden van je lichaam en hem te voorzien van alles wat hij nodig heeft om goed te groeien en een gezond immuunsysteem te krijgen is verbazingwekkend. Moedermelk heeft de perfecte balans van vitaminen, eiwitten, vetten, koolhydraten en andere stoffen. Maar is moedermelk beter dan kunstmelk? Wat als je niet in staat bent om borstvoeding te geven of als het niet bij jou of jouw situatie past? Betekent dit dat je baby niet de juiste voeding krijgt die nodig is voor een gezond lichaam en sterk afweersysteem?

Moedermelk bevat stoffen die je baby tegen ziektes beschermen. Deze stoffen worden op basis van je baby’s behoeftes door jouw lichaam gemaakt. Borstvoeding heeft een positief effect op de darmflora van je baby en voorkomt infecties en vermindert de kans op krampjes.  Het bevat ook bepaalde vetten die bevorderlijk zijn voor goede ontwikkeling van de hersenen. Deze vetten zijn wel aanwezig in kunstmelk, maar in een mindere mate.
Al kies je  ervoor om, om welke reden dan ook flesvoeding te geven, zal je baby nog steeds voldoende voedingstoffen binnen krijgen. Flesvoeding fabrikanten maken kunstmelk op basis van moedermelk, maar helemaal namaken is onmogelijk.
 Wil je weten hoe je meer moedermelk kan produceren? Blijf dan de komende paar maanden lezen! Ik ga ook de voor- en nadelen van borstvoeding en flesvoeding uitleggen en samen met een health coach kijken welk soort eten goed en slecht is tijdens borstvoeding.