Baby Blog September 2019

Ansonet’s Babyblog:
Zwanger zijn en lekker slapen….

Een goede nachtrust tijdens de zwangerschap is zeer belangrijk. Maar welke slaaphouding is nu eigelijk het best?

Slapen op de rug kan bloedsomloop- en rugklachten veroorzaken. De groeiende baarmoeder en het gewicht van de baby kan druk op de aorta en wervelkolom veroorzaken. Op de buik slapen is op zich niet gevaarlijk voor de baby maar wordt afgeraden. “Buikslapen” is sowieso niet goed voor de rug. “Zijslapen” met de knieën lichtelijk opgetrokken is de beste en meest comfortabele houding.Tijdens het slapen op de linkerzij wordt de placenta optimaal doorbloed. 
Slapen met een dun kussen tussen de knieën kan lage rug- en bekkenklachten voorkomen. Een klein opgerold handdoekje onder de zij net boven de bekkenrand zorgt ervoor dat de wervelkolom recht blijft. Een kussen achter de rug geeft je rug steun. Een voedingskussen kan ook erg handig zijn.

Ben jij een buik of rugslaper?
Van slaaphouding veranderen kun je het beste vanaf het begin van de zwangerschap proberen. ’s Nachts van slaaphouding wisselen kun je niet geforceerd controleren, maak je dus geen zorgen als je toch in een bepaalde houding wakker wordt.

Heb je specifieke vragen over je slaaphouding neem dan contact met me op of maak een afspraak. Je kunt onze praktijk bereiken op 024-3558830. Liefs Ansonet