Chiropractie

CFN-1181Bij chiropractie is de wervelkolom de indicator van uw gezondheid. Verschoven of vastzittende rugwervels kunnen zenuwen beknellen en pijn in de rug veroorzaken die elders in het lichaam uitstralingen veroorzaakt. Hoofdpijn, pijn in de nek en in armen en benen, maar ook maag- en darmklachten zijn vaak het gevolg van een scheef zittende wervel.

Klik hier om naar een website te gaan waar u precies kunt zien waarmee uw wervelkolom in verbinding staat en chiropractie dus daadkrachtig kan zijn!

Wat doet de chiropractor?

CFN-1190De chiropractor richt zijn behandeling specifiek op het enige doorgeefluik van het centrale zenuwstelsel: de wervelkolom. Alle zenuwimpulsen lopen via de wervelkolom vanuit de hersenen naar de rest van het lichaam. Bij een wervelblokkade raken één of meerdere zenuwen bekneld en worden impulsen niet meer goed doorgegeven. Dit resulteert in pijn in de wervelkolom, tintelingen in armen en benen, maag- en darmklachten en, in het ergste geval, uitvalsverschijnselen. De chiropractor heft deze blokkades op door met zijn handen of met behulp van instrumenten druk uit te oefenen op de wervels.

Manipulatie

CFN-1179Bij alle chiropractische behandelingen en technieken voert de chiropractor zogenaamde manipulaties uit. Een manipulatie is in feite niets anders dan het uitoefenen van, zeer gerichte en gedoseerde, druk. Met een manipulatie corrigeert de chiropractor abnormale bewegingspatronen of bewegingsbeperkingen en normaliseert hij de zenuwfunctie. Een chiropractor kan een manipulatie handmatig (manueel) of met behulp van een instrument verrichten.

Het kan gebeuren dat u tijdens een manipulatie een knakkend geluid hoort. Dit geluid is het gevolg van de snelle drukwisseling binnen het gewricht en is volkomen onschuldig.

Een video over chiropractie opgenomen in onze praktijk met onze mensen aan het woord:

TIP: Chiropractor Dr Fab Mancini van Parker Univeristy over ’the power of self-healing bij Dr Phil!