Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Covid-19 maatregelen in de praktijk

Home » Covid-19 maatregelen in de praktijk

Sinds dinsdag 29 september heeft de overheid diverse maatregelen met betrekking tot Covid-19 verder aangescherpt. De zorgen omtrent het Coronavirus nemen weer toe. Wij als praktijk willen de zorg voor onze patiënten graag blijven continueren en aangezien het risico van besmetting dagelijks toeneemt hebben wij besloten vanaf aankomende maandag 5 oktober ook onze regels en richtlijnen aan te passen. Belangrijkste aanpassing is dat het met ingang van 5 oktober in onze praktijk verplicht is om tijdens de behandeling een mondmasker te dragen.

Uiteraard hebben we ook verdere maatregelen getroffen, zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen uitvoeren. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF/ SKF goedgekeurd protocol. Veiligheid voor u en voor ons staat altijd voorop!

Is het veilig om naar de praktijk te komen?

Ja, het is volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf graag wel de situatie telefonisch goed met u door. Bij het maken van de afspraak, zullen wij daarom een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

Uw behandelingen zullen anders zijn dan u gewend was. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen om jou zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen, is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum van 40 personen ingesteld voor het aantal mensen dat binnen aanwezig mag zijn en gelden er ook andere strenge regels en voorschriften. Deze hangen duidelijk zichtbaar in de praktijk. We vragen hiervoor uw begrip en medewerking.

Kan uw geplande afspraak doorgaan?

Om daar antwoord op te kunnen geven dient u de onderstaande vragen te beantwoorden. Zijn alle antwoorden NEE, dan is het geen enkel probleem en kan uw afspraak doorgaan. In alle andere gevallen vragen wij u zo snel mogelijk contact met ons op te nemen voor het verzetten van uw afspraak.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in uw elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in uw elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

● Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens de behandeling;
● Neem voor u behandeling uw eigen mondmasker mee, of koop er voor € 1,00 één in de praktijk;
● Neem voor uw behandeling bij de fysiotherapeut een handdoek mee;
● Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider (die wacht in de auto);
● Meld u bij binnenkomst aan de balie;
● Bent u ouder of begeleider en heeft u geen afspraak dan dient u het registratie formulier in te vullen;
● Zorg dat u maximaal twee minuten van tevoren aanwezig bent;
● Desinfecteer bij binnenkomst uw handen;
● Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;
● Wanneer u klaar ben met behandeling en eventuele administrative afhandeling verlaat dan direct het pand;
● Houd er rekening mee dat de koffie, water en theefaciliteiten buiten gebruik zijn;
● Maak, waar mogelijk, geen gebruik van de toiletten;
● Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van de aanwezige medewerkers op;
● Bij onduidelijkheid omtrent het coronabeleid bepaalt het personeel hoe ermee wordt omgegaan.

Bedankt voor uw begrip en medewerking!
Team Chiro-Fysio