Functional Movement Screen

Bij Chiropractie & Fysiotherapie kunt u ook de Functional Movement Screen ondergaan! Aan de hand van de Functional Movement Screen (FMS) meet de fysiotherapeut stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit van uw lichaam en van uw spieren in het bijzonder. De FMS bestaat uit zeven eenvoudige oefeningen die u in het bijzijn van de fysiotherapeut uitvoert. Van elke oefening beoordeelt de fysiotherapeut de uitvoering ervan met een bepaalde score. Aan de hand van de totaalscore krijgt hij een indruk in welke mate bewegingsbeperkingen aanwezig zijn en waar deze beperkingen zich bevinden.

Nek-en rugrevalidatie met FMS

Functional Movement Screen is uitermate geschikt voor mensen die aan het revalideren zijn. Hebt u een rug- of nekblessure gehad of een operatie aan uw rug of nek? FMS kan uw revalidatieproces op een gezonde manier optimaliseren en zelfs bespoedigen. Aan de hand van de FMS-resultaten ziet de fysiotherapeut hoe uw revalidatie verloopt en waar het eventueel stagneert. Functional Movement Screen ondersteunt uw herstel na een blessure of operatie.

Functional Movement Screen, ook voor sporters

FMS is tevens uitstekend toepasbaar op sporters. Door de Functional Movement Screen wordt duidelijk waarom een sporter een bepaalde oefening of training niet optimaal kan uitvoeren. De FMS wijst uit wat de zwakke schakels van het lichaam zijn die het herstel of de vooruitgang in trainen belemmeren. Met die kennis kunt u samen met de fysiotherapeut aan de slag om uw trainingsprogramma aan te passen. Zo behaalt u optimaal rendement uit uw sportieve inspanningen.