Shockwave

Shockwave

Meer dan 30 jaar geleden begonnen artsen met het toepassen van schokgolven voor het verwijderen van nierstenen. Per toeval ontdekten zij tijdens deze behandelingen dat onder invloed van de schokgolven versnelde bot- en weefselgenezing optrad. Het gebruik van hoogenergetische geluidstrillingen is sindsdien uitgebreid naar andere therapeutische en Fysiotherapie toepassingen.

Shockwave bij Chiropractie & Fysiotherapie

Het shockwave-apparaat dat we bij Chiropractie & Fysiotherapie in Nijmegen gebruiken, is specifiek bestemd voor therapeutische doeleinden. Het is geschikt voor de behandeling van aandoeningen als een tennisarm, golfelleboog en hielspoor. En bij ontsteking en verkalking aan de achillespees, kniepees of de schouder. Pijn, bewegingsbeperkingen en ander ongemak zijn het gevolg van deze klachten. De trillingen gegenereerd door het shockwave-apparaat lossen kalkafzettingen aan pezen, kapsels, banden en spieren op en verbeteren de bloedvoorziening in het betrokken gebied. Shockwave therapie versnelt de genezing aanzienlijk en maakt in veel gevallen medicijnen of een operatie overbodig. Shockwave wordt beschouwd als één van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling van het menselijk bewegingsapparaat.

Met shockwave therapie bestrijden wij de pijn rechtstreeks bij de oorsprong zonder medicatie of operatie. Onze fysiotherapeuten gebruiken shockwave bij peesverkalkingen en -ontstekingen

Shockwave therapie, hoe werkt het?

Shockwave therapie werkt volgens het principe van geluidsgolven. Deze golven stimuleren het herstellend vermogen van het lichaam om afvalstoffen af te voeren. Wij zetten shockwave in bij verkalkingen (calcificatie), ontstekingen van de achillespees of de schouderkop en bij een tenniselleboog of hielspoor. Calcificatie treedt op wanneer zich calciumkristallen op de pees vastzetten. Dit verschijnsel gaat meestal gepaard met pijn. Shockwave therapie is een uitstekende manier om de calciumkristallen te vergruizen en de pijn te verminderen.

Wij gebruiken shockwave niet alleen bij peesontstekingen (tendinitis) of peesverkalking (calcificatie), maar ook voor heel andere doeleinden. Met shockwave pakken wij namelijk ook cellulitis en huidverslapping aan.

Shockwave

Voor een shockwave behandeling betaald u €15,- eigen bijdrage bovenop de €29,70 die door uw verzekering vergoed worden.