C.O.P.D. (Chronic Obstructive Pulmonary Disease)

De longziekte C.O.P.D. (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) betekent een drastische aanpassing van leefwijze. Fysiotherapie helpt u zo goed mogelijk om te gaan met de beperkingen veroorzaakt door deze chronische aandoening. Onze fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met C.O.P.D.

Fysiotherapie bij C.O.P.D.

Veel C.O.P.D.-patiënten spannen zich lichamelijk niet (meer) in omdat zij bang zijn buiten adem te raken. Zonder de juiste ademhalingstechnieken is de kans dat u bij inspanning letterlijk naar lucht moeten happen inderdaad groot. Weet u echter op de juiste manier te ademen dan kunt u, ook als C.O.P.D.-patiënt, aan uw conditie en spierkracht werken. De fysiotherapeut van Chiropractie & Wellness in Nijmegen leert u efficiënter gebruik maken van uw longinhoud.

Bewegen met C.O.P.D.

Aan de hand van een persoonlijk beweegprogramma kunt u werken aan uw lichamelijke conditie en kracht. Met het aanleren van de juiste ademhalingstechnieken kunt u uw resterende longcapaciteit optimaal benutten en uw conditie stabiliseren of verbeteren. Ook leert u om met behulp van huff-technieken, zonder grote krachtsinspanning, slijm los te hoesten.
Fysiotherapie bij C.O.P.D. stabiliseert de ziekte en leert u om optimaal te leven binnen uw eigen mogelijkheden.