Lopersknie

ASICS-NYCMLopersknie, runners knee, Tractus Iliotibialis frictie syndroom of net hoe je het noemen wil. We hebben het over pijn aan de buitenkant van knie die veel voorkomt bij hardlopers. Het is een doffe tot scherpe stekende pijn tijdens of na het hardlopen en/of traplopen.

Onze fysiotherapeut kan u helpen om de beweeglijkheid en functionaliteit van uw knie te herstellen of te verbeteren. Beweging activeert het kraakbeen en houdt uw knie gezond. Met gepaste oefeningen, begeleiding en bewegingsadvies kan hij het vertrouwen in uw knie herstellen en u (weer) onbezorgd laten bewegen.

Zoveel verschillende sporten, zoveel verschillende blessures. Van tenniselleboog (of tennisarm) tot golfelleboog (of golfarm). Van lopersknie tot springersknie. Welke sport u ook doet, een blessure ligt vaak op de loer. Verstappingen, verdraaiingen en explosieve sprints of onverwachte bewegingen kunnen problemen opleveren in enkel-, knie-, elleboog-, pols- en schoudergewricht. Een gebrekkige of zelfs geen warming-up, vermoeidheid en een verkeerde techniek kunnen het ontstaan van blessures beïnvloeden.

Fysiotherapie bij blessures

De fysiotherapeut analyseert de aangedane spier, of het gewricht, bekijkt de eventuele bewegingsbeperking en stelt een persoonlijk behandelprogramma op. Onder leiding van de fysiotherapeut van Chiropractie & fysiotherapie werkt u aan een optimaal herstel van uw sportblessure. Om het genezingsproces van een tennisarm of golfelleboog te bespoedigen, maakt de fysiotherapeut ook wel gebruik van shockwave therapie.

Lees ook de speciale items over golf, voetbalwielersport of topsport.