Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Leefstijldeskundige

Home » Leefstijldeskundige


Ben je ook zo moe terwijl de zomer al in volle gang is? Het lijkt alsof iedereen vol energie zit maar jij, jij hebt de puf niet. Je voelt je depressief en angstig, hebt (bijna) dagelijks een eetbui.

Moe
Daarbij heb je laatst ook nog eens je cholesterol laten meten, die bleek aan de hoge kant te zijn en die obstipatie kom je ook maar niet vanaf. Wat is er toch met je aan de hand? De vinger is er niet op te leggen en je bent alleen maar moe. Zo ontzettend moe. Eigenlijk te moe om ’s morgens je bed uit te komen om brood te smeren voor de kinderen.
Wat je niet ziet bestaat niet. De vinger er niet op kunnen leggen? Ook daar weet je eigenlijk van dat het onzin is. Die eetbuien iedere avond. Die komen ergens vandaan? Maar dat doe ik stiekem en kan ik niet tegen mijn partner zeggen. Als ik nu doe alsof dat niet bestaat…. Dan is het er ook niet.

Aankomen
Je beseft je heel goed dat je zo niet verder kunt. Is dit het nou? Moet je zo de rest van je leven verder? En dan ben je nog niet eens in de overgang, hoe zou het dan gaan? Je ziet jezelf alweer 10 kilo zwaarder in de spiegel. Je weet namelijk dat als je je zo blijft voelen en eten je echt geen zin hebt om te sporten en dat de kilo’s er makkelijk aan komen. Zie die er maar weer af te krijgen straks.
Nee, je weet dat het anders moet. Maar hoe? Waar moet je beginnen? OH ja, te hoog cholesterol, er is toch een margarine op de markt die dat naar beneden brengt. Dat is een goede om mee te beginnen. En verder, verder weet je het ook niet…..

Leefstijl aanpassen
Nou, wat ik je alvast mee kan geven is dat deze klachten hormoon gerelateerd zijn en dat dat niet wordt opgelost door een margarine waar kunstmatig vitamines aan zijn toegevoegd. Je cholesterol gaat pas blijvend naar beneden als je wat aan je leefstijl en eetpatroon gaat doen. Je eetbuien gaan niet minder worden als jij je zo moe blijft voelen.
Je moet leren luisteren naar mijn lichaam. Als jij ook daarmee aan de slag gaat en gaat eten en leven naar wat je lichaam echt nodig heeft zal je merken dat je klachten drastisch verminderen en dat je snel weer in je energie staat. Je weer zin hebt in de dag en het leven weer leuk wordt! Ik kan je hier natuurlijk goed in adviseren en bij helpen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Kathelijn van Dongen
Natuurlijk bij Kaat