Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Valpreventie

Home » Valpreventie

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. We spreken hierbij van privé-valongevallen: ongevallen die niet in het verkeer, een arbeidssituatie of tijdens het beoefenen van een sport plaatsvinden. Een ongelukkige val met soms een botbreuk als gevolg: veel ouderen komen terecht op de Spoedeisende Hulp (SEH) met ernstig letsel.

Valpreventie: Wat kunnen wij voor u doen?

Chiropractie Fysiotherapie Nijmegen helpt u graag om weer steviger in uw schoenen te staan. Door gerichte therapie, oefening en training wordt u sterker, verbetert de balans en zal de kans op vallen afnemen. Bij valpreventie trainingen leren we u te voorkomen dat u valt, maar we leren u ook hoe u moet vallen als het toch gebeurt.

In onze valpreventie lessen leert u in welke situaties u zou kunnen vallen en wat de oorzaak is dat u valt. Dit kan allerlei redenen hebben;  beperkte balans, verkeerde houding, onvoorzichtigheid of dingen te snel willen doen. Onze trainingen zijn op u gericht, op uw specifieke situatie. We leren u weer bewegen zonder risico op vallen.

Valpreventie: Hoe kunt u zelf het vallen voorkomen?

Hieronder een aantal punten die u zelf kunt aanpakken om vallen zoveel mogelijk te voorkomen.
Uiteraard kunnen wij u ook hierin informeren en meer uitleg geven.

  • Blijf actief
  • Zorg dat uw huis en tuin veilig is
  • Laat regelmatig uw ogen controleren
  • Draag stevige schoenen
  • Wees alert bij bepaalde medicatie
  • Opstaan uit bed, neem uw tijd
  • Hulpmiddelen, gebruik ze op de juiste manier

Hoe fijn is het als u of uw dierbare weer kunnen leven zonder de zorg om te vallen.
Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken neem dan contact op met de praktijk, onze specialisten helpen u graag.