Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Werkwijze

Home » Werkwijze


U kunt bij ons terecht als u problemen ondervindt op het gebied van voeding, gezondheid en lifestyle. Als u onder behandeling bent van een diëtist, bestaat de behandeling uit meerdere consulten. Samen zullen we bespreken wat u nodig heeft en waar u behoefte aan heeft.

1e consult

Wat wij als diëtisten erg belangrijk vinden is voeding op maat en persoonlijke aandacht. Daardoor kunnen wij voedingsadvies op maat leveren. In het eerste gesprek willen wij graag meer van u weten. Tijdens ons eerste gesprek kunt u beslissen waar u het over wilt hebben, daarbij zijn uw verwachtingen, hulpvraag, gezondheid, doel(en), medische voorgeschiedenis, leefstijl, dieet en beweegervaringen de onderwerpen die ook aan bod komen. Dit doen wij om een goed beeld van u te krijgen en samen met u een behandelplan op te stellen. Het eerste gesprek zal 45 tot 60 minuten duren. Heeft u meer tijd nodig, dan is dat altijd mogelijk.

  • Bent u doorverwezen door een (huis)-arts, tandarts of andere specialist? Neem dan uw verwijsbrief mee,
  • U moet bij het 1e consult uw identiteitskaart of paspoort meenemen,
  • Breng ook het zorgpasje mee van uw zorgverzekeraar.

Vervolgconsult

Het vervolg consult is een vervolgconsult naar wens. U mag zelf aangeven waar u het graag over wil hebben. Daarnaast zullen wij samen met u, uw doel(en) gaan evalueren en gaan kijken welke informatie u nog mist over voeding, leefstijl en indien nodig het ziektebeeld. Samen zullen wij met u gaan kijken naar een passende oplossing voor uw knelpunten en/of vragen. Dit gesprek zal 15 tot 45 minuten duren. Heeft u meer tijd nodig, dan is dat altijd mogelijk. De hoeveelheid vervolgconsulten verschillen per persoon, dat zullen wij tijdens het 1e vervolgconsult met u bespreken.

Evaluatie

Tijdens het laatste consult kijken wij met u terug op de ervaringen die u heeft gehad gedurende het behandeltraject.

diestist