Baby Blog Juli 2019

Van Ansonet’s Babyblog
Baby & Bevalling
De bevalling is een heftige gebeurtenis voor een baby. De schedel en nek worden aan een enorme kracht blootgesteld. De schedelbasis is vooral kwetsbaar omdat zenuwen, bloedvaten en de ruggenmurg hier in en uit komen. De botstructuren van de schedel kunnen ook bewegen en worden tijdens de bevalling vervormd.
De hersenen en ruggenmerg zijn bekleed door 3 hersenvliezen. Deze vliezen zijn gehecht aan de schedel en het sacrum. Binnen de vliezen circuleert een vloeistof die belangrijke voedingsstoffen voor de zenuwen bevat. Samen zorgen de schedel en het sacrum dat er, door een ritmische beweging, een pompfunctie ontstaat waardoor deze vloeistof door de ruggenmerg en hersenen heen gepompt wordt.
Een blokkade in de wervelkolom of de botstructuren van de schedel kan tot een torsie in de vliezen of een stoornis in het pompmechanischme leiden. Motorische en neurologische onrust onstaat en kan tot ontwikkelingsstoornissen, darmkrampjes, reflux, voorkeurshoudingen, overstrekking en slaapproblemen leiden.Asymetrische beweging van de botstructuren van de schedel kan ook tot zuig- en slikklachten leiden.
Evaluatie en corrigeren van deze botstructuren en het craniosacraalsysteem is zeer belangrijk, zelf bij babys die geen klachten hebben. De komende maanden geef ik voorbeelden en ga ik uitleggen hoe deze klachten met chiropractie opgelost kunnen worden. Tot volgende maand!