Baby Blog Maart 2019

Ansonets Babyblog
Borstvoeding en houding.
Of je nu borst- of flesvoeding geeft, je loopt het risico op nek-, schouder- en rugklachten. De juiste houding tijdens het voeden is zeer belangrijk omdat je een paar uur per dag in dezelfde houding blijft zitten. Een goede houding is een houding die je lang kunt volhouden en waarin je je goed kunt ontspannen. Zorg ervoor dat je schouders niet naar voren vallen, dat je bovenrug niet krom wordt en dat je niet te ver en te lang naar beneden kijkt tijdens het voeden. Houd je rug recht en trek je schouders naar achteren. Ondersteun jezelf en je baby met kussens en zorg ervoor dat je nek en schouders ontspannen zijn. Wissel je houding af en probeer verschillende voedingshoudingen (meer hierover volgende maand).
Om pijn te verlichten of voorkomen, zet ik een paar oefeningen op een rij die je een paar keer per dag snel kunt doen.

Stretch oefeningen:
Doe na elke voeding een paar stretches voor mobiliteit van de wervelkolom en soepelheid van de spieren. Houd elke stretch voor ongeveer 30 seconden vast, 2 keer per dag. (zie onderstaande afbeelding)

Versterkende oefeningen:
Door je schouders naar voren te laten vallen, en naar beneden te kijken, worden de spieren aan de achterkant van je nek en tussen je schouderbladen verzwakt. De chin-tuck oefening is optimaal voor het versterken van deze spieren. Duw je kin naar achteren voor ongeveer 1 seconde en rust 1 seconde. Herhaal 10-12 keer, 2 keer per dag, ongeveer 1 second en rust 1 second. Herhaal 10-12 keer, 2 keer per dag.


Triggerpoint bal:
Geef jezelf een massage of maak de pijnlijke punten zelf los met een triggerpoint bal (verkrijgbaar in onze praktijk). Bekijk onze youtube film voor een uitleg en tips voor het gebruik van een triggerpoint bal, klik hiervoor op de onderstaande link.

Tot volgende keer!