Baby Blog September 2020

Lage rug mobiliteit en rollen

Vorige maand schreef ik over nekmobiliteit en waarom het belangrijk is dat een kindje zijn of haar hoofdje goed naar beide kanten kan draaien. Omdat het rollen een actie is die meerdere lichaamsdelen activeert speelt nekmobiliteit hier ook een belangrijk rol bij, maar goede lage rug mobiliteit zorgt ervoor dat een kindje soepel naar beide kanten kan rollen. 

Een blokkade in de wervelkolom of overmatige spierspanning kan ervoor zorgen dat een baby alleen maar naar één kant rolt en dus een voorkeur ontwikkeld. Dat is in de beginfase van het rollen normaal, maar het is zeer belangrijk voor de motorische ontwikkeling dat een baby in de loop van de tijd naar beide kanten kan rollen.

Een chiropractor kan de mobiliteit van de rug van je kindje testen door middel van simpele, pijnvrije testen en kan een blokkade op een veilige en zachte manier corrigeren.

In de beginfase van het rollen is het leuk om thuis met je baby te oefenen door middel van spelletjes, om zo het rollen naar beide kanten te stimuleren. Laat je baby naar een rammelaar kijken en wanneer je kindje deze probeert te pakken beweegt u de rammelaar steeds verder weg (naar links of rechts) zodat je kindje moet rollen om dezel te kunnen pakken.

Wil je meer informatie over dit onderwerp of merk je dat het rollen bij je kindje nog niet zo goed gaat neem dan voor een afspraak contact op met onze praktijk.

Liefs Ansonet