BabyBlog Augustus 2018

Je baby dragen in een draagzak of draagdoek
Waarom je baby dragen?
Je baby heeft negen maanden knus en warm in je baarmoeder gelegen. Geluiden en licht waren gedempt en je baby voelde zich veilig. Na de geboorte wordt je kindje abrupt aan deze dingen blootgesteld. Door je baby in een draagzak of draagdoek te dragen krijgt je kindje lijf-op-lijf contact en krijgt hij het zelfde omvattende gevoel van warmte en bescherming. Geluiden en licht worden gedempt en je baby kan aan je lichaam voelen dat harde geluiden niets zijn om bang voor te zijn. Dat zorgt voor een rustiger en vrolijker kindje.
Je kindje kan vanuit een draagzak of doek het wereld op een veilige manier bekijken. Hij komt zo ook in contact met mensen en krijgt veel sociale interactie.  Verticaal dragen vermindert de kans op reflux. Bovendien zijn er ook voordelen voor de ouders. Je handen zijn vrij om dingen te kunnen doen en jij hoeft niet altijd de kinderwagen mee te nemen.
Het kindje moet wel op de juiste manier met de juiste houding worden gedragen.  De komende paar maanden ga ik uitleggen hoe jij het beste je kindje kan dragen en wat je vooraf moet bekijken voordat je een doek of zak koopt. Ik geef ook mijn mening over verschillende draagzakken en doeken.
Ansonet van Staden, Chiropractor

Foto van oudersvannu.nl