BabyBlog Mei 2018

Afgelopen week waren “twijfelmoeder” Patricia de Ryck en haar zoontje bij ons op de praktijk voor een Baby-checkup. Patricia was nieuwsgierig naar wat ik doe tijdens deze babycheck. Een babycheck kan gedaan worden bij kindjes tot 2 jaar.

Wat een mooi, vriendelijk en lief mannetje kwam er mijn kamer in! Op dit soort momenten ben ik zo blij met mijn werk en geniet ik van het feit dat ik met kinderen kan en mag werken. Patricia zelf heeft een hele leuke, informatieve website en blog met informatie over baby’s, advies voor (jonge) moeders, zwangerschap en alles wat daarmee samenhangt: Twijfelmoeder. Zeker de moeite waard om een keer op te zoeken, of zelfs te volgen op social media.

Tijdens de Baby Checkup heb ik een aantal vaste zaken gecontroleerd.

  • De algehele ontwikkeling, om te bepalen of hij de juiste mijlpalen bereikt heeft, zoals zitten, kruipen of lopen.
  • Spierspanning en de motorische ontwikkeling.
  • Reflexen en de neurologische ontwikkeling.
  • Ik heb zijn wervelkolom gecheckt op blokkades, omdat er een aantal wervels vast kan gaan zitten tijdens de geboorte.
  • Heupjes en schouders gecheckt op dislocatie.
  • Zijn darmen gecheckt voorobstipatie of overtollige gasvorming.
  • En gekeken naar de algehele gezondheid en welzijn.

Als er op één of meerdere van deze punten bijzonderheden worden vastgesteld, kan het kindje nu of in de toekomst hiervan mogelijk problemen ondervinden. Chiropractie kan dan helpen om dit te verhelpen of te voorkomen. In overleg met de ouders zal hiervoor dan een behandelplan worden opgesteld welke volledig is aangepast aan de kwetsbaarheid van het kindje. Met deze kleine vrolijke man is in ieder geval alles piekfijn in orde!

Vind je het leuk om Twijfelmoeder te volgen, kijk op www.twijfelmoeder.nl.