Corné Lindeque

Chiropractor
Corné Lindeque (1990) is geboren en opgegroeid in Zuid-Afrika. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Johannesburg voor de opleiding Chiropractie. De afgelopen jaren heeft hij in Zuid Afrika in 2 verschillende praktijken voor chiropractie gewerkt. Hij is in mei 2017 naar Nederland verhuisd omdat hij meer van de wereld wilde zien dan alleen Zuid Afrika. Hij woont in Middelaar samen met zijn vriendin Tahnee en kat Nacho June.

Corné een gediplomeerd NCA/SCN chiropractor en heeft afgelopen jaar in Zwitserland zijn diploma behaald voor het behandelen met de specifieke COX techniek. Hij heeft voor chiropractie gekozen omdat hij graag mensen wil helpen. Hij vindt het interessant om de dagelijkse “verkeerde” gewoontes en bewegingen van mensen te analyseren, aangezien dat vaak de basis is van de klachten. Zijn interesse gaat ook uit naar sport gerelateerde behandelingen. Dat kan ook bijna niet anders gezien het feit, dat hij zelf erg sportief is aangelegd. In Zuid Afrika heeft hij op semi-prof niveau rugby gespeeld en hij speelt hier in Nederland inmiddels ook weer rugby.

De laatste jaren heeft hij zich steeds meer gespecialiseerd in functionele neurologie. Deze manier van behandelen biedt hem de mogelijkheid om op een heel ander niveau patiënten te helpen. Hij vindt klachten die relatie hebben met de hersenen erg interessant en is enthousiast dat hij mensen hiermee kan helpen.

In 2023 heeft hij samen met Ansonet de praktijk overgenomen.