De ontwikkeling van je kind stimuleren tijdens de zwangerschap.

De ontwikkeling van je kind stimuleren tijdens de zwangerschap.

Wist je dat je de ontwikkeling van je kind al tijdens de zwangerschap kunt stimuleren?
Je baby kan in de buik al horen en voelen en kan op stimulatie reageren. Je stem en die van je partner leert je baby snel herkennen. Praat of zing dus regelmatig tegen je baby. Een boekje lezen dat je in de toekomst graag aan je kindje voor wil lezen helpt je kind ook al kennis te maken met taal.
Luister naar muziek. Volgens onderzoek heeft het luisteren naar muziek veel goede effecten op een ongeboren kind. Het zorgt ook voor minder stress bij de moeder en dat is natuurlijk altijd goed voor de baby. Als je een muziekdoosje hebt dat je straks wil gebruiken om je baby rustig te krijgen of in slaap te laten vallen, houd deze dan tegen je buik aan. Zo kan je kindje alvast wennen aan de muziek en wordt het er na de geboorte rustig van.
Met je baby spelen in de buik kan ook al! Baby’s kunnen een getik op de buik en trillingen voelen en kunnen daarop reageren. Tik met je vingers of iets zacht tegen je buik aan en voel je baby daarop reageren.
Blijf in beweging. Door te bewegen of sporten wordt de evenwichtsorgaan van je baby gestimuleerd en dat zorgt voor goede motorische ontwikkeling. Baby’s worden ook rustig van beweging, de klank van jouw hartslag zorgt ervoor dat de hartslag van je kind omlaag gaat.
De gekke trekjes die je als moeder hebt voor bepaald eten is een deel te verklaren door de hormonen, maar je baby kan door deze manier ook aangeven wat hij nodig heeft. Mocht je dus een grote drang voelen tot het eten van bepaald soort eten, is het goed hieraan toe te geven (mits het niet ongezond is natuurlijk). Je baby slokt vruchtwater en dat kan hij ook proeven. De smaak is afhankelijk van wat je eet. Gevarieerd eten laat je baby dus alvast wennen aan verschillende smaken.
Door contact te leggen met je ongeboren kindje stimuleer je niet alleen de ontwikkeling van je kind, maar je versterkt ook de band tussen jullie als ouders en het kind en zo leer je je alvast je kind kennen. Zo kan je partner, die niet alles kan voelen wat jij als moeder voelt, ook al een sterke band opbouwen met jullie kindje. Een extra bonus: het is hartstikke leuk om contact te leggen met je baby en een reactie te krijgen!

Ansonet