Het effect van een blokkade op de zenuwstelsel van een baby

Het effect van een blokkade op de zenuwstelsel van een baby.

De hersenen van een baby nemen continue alle informatie op, verwerken het en leggen er een link mee. Deze link kan gezien worden als een soort ervaring en reactie. Een goed voorbeeld hiervan is een baby die met zijn voeten tegen iets aantrapt. Zo worden er tienduizenden zenuwen gestimuleerd in de voetzolen. Deze zenuwimpulsen worden doorgestuurd naar de hersenen. De hersenen leren dus dat met de voet tegen iets aantrappen bepaalde zenuwen en spieren activeert en zo wordt er een nieuwe zenuwbaan neergelegd. Door vaker te trappen worden de spieren in de benen en voeten sterker en de zenuwen in de voeten raken aan het gevoel van een voorwerp onder de voeten meer gewend. Dit gaat je kindje zeker gebruiken bij de eerste stapjes en het leren lopen!
Alle zenuwen lopen door de wervelkolom heen en er loopt door iedere wervel een aftakking, die ergens naar het lichaam toe gaat. De wervelkolom is dus een soort van snelweg voor de zenuwen met meerdere afritten.
Stel je voor dat er ergens in de wervelkolom een blokkade zit (een soort file op de snelweg). De zenuw impulsen lopen dus langzamer door en de informatie die ze bij zich dragen kan verstoord raken. Een blokkade kan ook ervoor zorgen dat de vloeistof die tussen je hersenen en wervelkolom vloeit (hersenvocht) niet goed door vloeit, of het kan een ophoping van afvalstoffen veroorzaken. Deze vloeistof is het voedingsmiddel voor de zenuwen en hersenen, een goede, schone “snelweg” is zeer belangrijk voor het goed functioneren van de zenuwen en dus het hele lichaam.
Een gestoorde zenuwbaan die meerdere keren op de onjuiste manier geactiveerd wordt, wordt op een gegeven moment als “normaal” gezien door het lichaam. Zo ontstaat er dus een verkeerd bewegingspatroon en meer blokkades die tot pijn en klachten leiden. Het blijkt ook dat een blokkade die in de eerste levensjaren ontstaat en niet word opgelost kan leiden tot een blijvende blokkade met blijvende effecten. Als volwassene snapt iemand dan in de toekomst niet waarom hun onderrug of nek een “zwakke” plek is of waarom die ene wervel meer ingezakt is dan andere wervels.
Om deze reden kan iedereen van jong tot oud, maar vooral ontwikkelende kinderen baat hebben bij chiropractische behandelingen, al hebben ze geen klachten.
Je gelooft het misschien niet maar dit is een simpele, makkelijke uitleg van hoe de zenuwstelsel en wervelkolom in elkaar zit. Het lichaam is ontzettend ingewikkeld en de effecten van een blokkade zijn heel uitgebreid. Zorg er dus voor dat jouw wervelkolom en die van je geliefden gezond blijft!

Ansonet