Waarom snelle oplossingen niet het antwoord zijn 

De waarheid is … de samenleving waarin we vandaag leven, draait helemaal om ‘snelle oplossingen’. Dan weet je waar we het over hebben, toch? Magnetrons, maaltijd vervangende shakes, fastfood, Netflix, 5G – noem maar op, je hebt het waarschijnlijk al (of hebt er in ieder geval toegang toe)! Maar daar stopt het niet alleen. Deze “quick-fix” -maatschappij loopt ook door in de manier waarop we onze gezondheid benaderen. We willen ons beter voelen en NU! Daarom nemen we pillen voor zaken als hoofdpijn, indigestie, slaapproblemen, een slechte huid en angst.

Snelle oplossingen – ik wil het nu
Hoewel de geneeskunde zeker zijn plaats in onze wereld heeft, zou het niet altijd onze eerste oplossing moeten zijn. Zeker de… “Ik wil het nu!”…samenleving lijkt misschien een gemakkelijkere en efficiëntere manier van leven. Ons verlangen naar onmiddellijke bevrediging of onmiddellijke verlichting kan ons op de lange termijn echter meer onder druk zetten. Bovendien zorgt deze dwang ervoor dat we een nog grotere behoefte voelen om onze schema’s uit te breiden door gebruik te maken van alle beschikbare snelkoppelingen.


Mindset Shift
Maar wat als we onze denkwijze begonnen te veranderen? Wat als we zouden leren om geen onmiddellijke resultaten te verwachten? Niets dat het waard is om te hebben of te bereiken, zal gemakkelijk of van de ene op de andere dag komen. Laten we eerlijk zijn – gezonder en authentieker leven vereist geduld. Op sommige dagen zal het moeilijk zijn om de dingen te doen die tijd kosten. Maar dat is wanneer we de waarheid over onszelf spreken: “Onze gezondheid is een investering en geen kostenpost.” Dat is wanneer we ons herinneren dat succes een gevolg is, geen doel. Als we puur op succes schieten, beginnen we verkeerd. Dat is wanneer we in de spiegel kijken en onze positieve bevestigingen zeggen.


Genezing kost tijd
Nu, als het op genezing aankomt – dingen hebben tijd nodig! We snappen het – dat is soms moeilijk te horen. Als we pijn hebben, is alles wat we willen een wonder of een remedie die van de ene op de andere dag voor een oplossing zorgt. Maar mensen! We zijn hier om u aan te moedigen dat dat soort gezondheid niet duurzaam is. ⁣In feite herinneren we onze patiënten er vaak aan dat hun symptomen of ongemak niet binnen één dag optraden en dat ze hoogstwaarschijnlijk niet binnen één dag zullen verdwijnen. Hier bij Chiropractie en Fysiotherapie Nijmegen zijn we gefocust om de basis oorzaak van uw problemen en uw gezondheidsproblemen te achterhalen. Dat kost tijd, herhaling en doorzetting.

Hoe helpt chiropractie
Als chiropractie nieuw voor je is, het is ontworpen volgens het concept van vitalisme! Er wordt aangenomen dat het lichaam een ​​aangeboren intelligentie heeft voor genezing. We hebben allemaal dit aangeboren vermogen om ONSZELF te genezen. Het komt van binnenuit! We moeten het gewoon de juiste omgeving geven en de storing wegnemen. Ziekte treedt op wanneer het natuurlijke vermogen van het lichaam om zich aan te passen aan de krachten van het leven (stress, milieutoxines, trauma’s) wordt onderbroken. Door middel van specifieke chiropractische aanpassingen verwijderen we die ontwrichtingen die de normale functie van uw zenuwstelsel verstoren. Dit is echte genezing! Het leuke van genezing van binnenuit is dat je je niet alleen beter begint te VOELEN, maar dat je hele lichaam ook beter gaat WERKEN.