Baby Blog Juni 2019

Van Ansonet’s Babyblog

Zwanger- en MamaFit

In de maand van maart hebben wij een open avond gehouden voor zwangere vrouwen, bevallen vrouwen en andere geïnteresseerden. Hierbij heeft onze fysiotherapeute, Manon Nieboer, een en ander verteld over de Zwanger- en MamaFit groep. Ik heb aan haar gevraagd om voor de blog deze maand iets erover te schrijven.

Iedereen weet wel dat het gezond is om te sporten en in beweging te blijven. Tijdens je zwangerschap is het echter niet alleen voor jezelf van belang om actief te blijven, maar ook voor je baby. Een aantal voordelen van (op de juiste wijze) sporten tijdens de zwangerschap zijn:

  • Verbetering en/of behoud fysieke fitheid
  • Helpt met gewichtmanagement
  • Vermindering van het risico op zwangerschapsdiabetes
  • Vermindering van rugklachten
  • Verbetering van het psychologisch welzijn
  • Verbetering van het slaappatroon
  • Vermindering van zwangerschapscomplicaties
  • Lager risico op een keizersnede
  • Sneller postpartum herstel (better in, better out-principe)

Bij ZwangerFitÒ ga je in een groep (max. 6 personen) aan de slag om op een verantwoorde manier en onder begeleiding van een speciaal opgeleide fysiotherapeut te sporten. Doordat je samen traint, kan je ervaringen uitwisselen en is het gemakkelijker vol te houden. Er kan in principe gestart worden vanaf 12 weken zwangerschap en er kan doorgegaan worden tot wanneer je het zelf fysiek volhoudt.
Ook na de bevalling kun je bij ons terecht voor MamaFit-training. Het is een prettige manier om het sporten op te kunnen bouwen, waarbij rekening wordt gehouden met de individuele fysieke gesteldheid. Veel vrouwen gebruiken wanneer ze naar de geboorte van hun kindje weer willen sporten, maar nog niet met hun eigen sport kunnen starten. In principe kan je vanaf 6 weken na de bevalling instromen voor de MamaFit.

De Zwanger- en MamaFit groep vindt plaats op maandagavond in de oefenzaal van onze praktijk. Naast de training wordt er ook aandacht besteed aan coaching, waardoor je goed voorbereid de bevalling in gaat of aan het ouderschap begint!
Wil jij fit je zwangerschap doorkomen of na je bevalling weer rustig aan opbouwen naar je oude niveau? Neem dan contact op via manon@chiro-fysio.nl of via 024-355 88 30.

Op 3 juli houden wij weer een open avond. Wij hopen iedereen daar te zien!