Baby Blog Maart 2020

Acupunctuur
Een regelmatige menstruatiecyclus en eisprong zijn zeer belangrijk voor natuurlijk zwanger worden. Als je menstruatiecyclus onregelmatig is kan acupunctuur helpen bij het herstellen van je hormoonbalans.
Ook als is je cyclus normaal is kan acupunctuur zorgen voor goede hormoonhuishouding. Behandeling met acupunctuur kan de energie en doorbloeding van de baarmoeder verbeteren en het baarmoederslijmvlies verdikken. Proberen om zwanger te raken brengt ook veel stress en emoties met zich mee, ook hiervoor kan acupunctuur effectief zijn.

Hoe werkt het?
Dunne naalden worden door de acupuncturist op bepaalde punten op het lichaam geplaatst. Deze energiebanen worden meridianen genoemd. Door het prikken met naalden op deze banen wordt de energie of gestimuleerd of juist geremd.

Acupunctuur kan ook behandelingen zoals IUI, ICSI of IVF ondersteunen. Bij vrouwen die een miskraam hebben gehad blijkt het ook effectief te zijn bij zwanger blijven. Ook bij mannen blijkt acupunctuur een positieve effect te hebben op de kwaliteit van de spermacellen. Acupunctuur is veilig en heeft geen negatieve bijwerkingen. Het is ook relatief pijnvrij.

Mocht je acupunctuur willen proberen, zorg er dan altijd voor dat je door een gecertificeerde acupuncturist behandeld worden. Ervaringen van vrouwen die succesvol zwanger zijn geworden met behulp van acupunctuur kan ook online gevonden worden.

Heb je nog vragen neem dan contact met op of maak een afspraak. Je kunt onze praktijk bereiken op 024-3558830. Liefs Ansonet