Baby Blog September 2018

Ansonet’s Baby Blog

Wat is de juiste manier om je baby te dragen?
Of je nu voor een draagdoek of draagzak kiest (meer hierover volgende keer), is de manier waarop je baby gedragen wordt erg belangrijk.
Tijdens de zwangerschap ligt je baby in de foetushouding. Dit is een natuurlijk houding die de druk op de wervelkolom vermindert en zorgt voor optimale ontwikkeling van de heupen. Een goede draagzak ondersteunt je baby in deze houding. Het wordt ook weleens de “kikkerhouding” genoemd.
De kikkerhouding zit er zo uit:
– Baby is rechtop met het gezicht naar jou toe.
– De benen zijn gespreid en de knieën hoger dan de billen, ongeveer op navelhoogte.
– De rug is een beetje gekromd maar niet bol.
– Je baby’s hoofd is hoog genoeg dat je makkelijk een kusje op het hoofd kunt geven.
Door je baby met de buik tegen jouw buik te dragen, blijft het ruggetje gekromd. Dit is de beste houding. Een baby die je met de rug tegen je aandraagt, heeft een onnatuurlijke holle houding met de rug. Dit raad ik af.
Zorg ervoor dat de ademwegen vrij zijn. Laat daarom je baby niet met zijn neus tegen jou aan liggen en zorg dat zijn kin niet op zijn borst zakt. Als de baby tijdens bewegen of voorover buigen los komt van jouw lichaam, is de doek/zak niet strak genoeg.
Volgende maand neem ik een aantal verschillende draagdoeken en -zakken onder de loep en bespreek ik ook vanaf welke leeftijd het geschikt is.

Liefs Ansonet
Chiropractor

Wilt u meer weten over chiropractie voor baby’s of wilt u een afspraak maken, neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op 024-3558830.