BabyBlog Juni 2018

Help! Mijn baby is erg onrustig met dit warme weer.

Merkt jij dat je baby vaker huilt, honger heeft of aan het smakken is sinds het warmer is geworden? Baby’s kunnen hun eigen lichaamswarmte niet reguleren en kunnen zo snel uitdrogen. Ze hebben dus behoefte aan extra vocht. Baby’s die borstvoeding krijgen mogen vaker aangelegd worden, ook op verzoek. Het is daarnaast belangrijk dat de moeder meer drinkt en meer water binnen krijgt. Bij flesvoeding, voeg 5-10 ml extra water bij. Baby’s ouder dan 6 maanden mogen ook thee of water tussendoor uit de fles drinken. Het water moet altijd gekookt en afgekoeld zijn om bacteriën en kiemen te doden. Fruithapjes zijn ook een goede en heerlijke bron van vocht, vitaminen en mineralen. Zorg er ook voor dat je baby koel blijft en kleed hem niet te dik aan.
Herken snel de eerste symptomen bij uitdroging:
• Frequente dorst
• Rusteloos, huilerig
• Minder plasluiers
• Droge huid
• Slaperig of reageert minder dan normaal.

Volgende maand ga ik leuke tips geven over een zonnescherm en hoe om met je baby naar het strand te gaan. Tot dan en geniet nog van het warme weer!

Wilt u meer weten over chiropractie of wilt u een afspraak maken, neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op 024-3558830.