Wat kan een functioneel neurologisch therapeut voor mij betekenen?

Functionele neurologie therapeuten zullen met de meeste neurologische aandoeningen werken, aangezien we het individu behandelen en niet hun ziekten. We kunnen neurologische aandoeningen niet genezen of de uiteindelijke uitkomst veranderen voor iemand met een degeneratieve aandoening. Onze zorg is niet bedoeld om ongeneeslijke aandoeningen op te lossen. Onze zorg is eerder bedoeld om de functie te verbeteren in de delen van het zenuwstelsel die nog werken, om zo een betere functie en een betere kwaliteit van leven voor onze patiënten te bevorderen.

Wanneer u een neurodegeneratieve aandoening ontwikkelt, zoals de ziekte van Parkinson, de ziekte van Alzheimer of multiple sclerose, gaan helaas sommige zenuwcellen verloren en worden sommige paden in het zenuwstelsel onherstelbaar beschadigd. Er is momenteel niets dat we conventioneel kunnen doen om dat te veranderen (zelfs als er lopend onderzoek in laboratoria is dat veelbelovend is). Als u echter een dergelijke aandoening heeft, kunnen we vaak manieren vinden om de resterende werkende delen van het zenuwstelsel te beïnvloeden om ze beter te laten werken. We streven ernaar om de paden te volgen die nog gezond zijn en ze precies te stimuleren en te oefenen, om ze efficiënter te maken, hun uithoudingsvermogen te vergroten en uw vermogen om in de wereld te functioneren te verbeteren.

Onze therapie begint met verschillende soorten prikkels en verschillende soorten therapieën. We gebruiken deze om de minder werkende delen van je hersenen te stimuleren en om uithoudingsvermogen op te bouwen in je kwetsbare systemen.

We gebruiken dan een reeks oefeningen die de minder werkende onderdelen activeren voor precieze taken en in zeer specifieke volgorde. We beginnen met fundamentele hersenreflexen en functies, en bouwen op naar meer gecompliceerde taken naarmate het uithoudingsvermogen en de efficiëntie van uw hersenen verbeteren. We maken oefeningen voor de verschillende regio’s die het moeilijk hebben, integreren en trainen ze om weer samen te werken. Vervolgens creëren we soorten oefeningen waarmee we de contexten kunnen simuleren in de wereld waarbij u het meest worstelt, en u helpen uw functie opnieuw op te bouwen om een betere kwaliteit van leven te krijgen.