Tablet Nek

Wat is “Tablet Nek” bij kinderen en hoe kan jij het voorkomen?

Bij beide chiropractoren en fysiotherapeuten komen steeds meer kinderen met nek en rug klachten binnen. Klachten die je eerder bij een volwassene zou verwachten. Kinderen en jongeren brengen steeds meer tijd door met tablets, smartphones en digitale spelletjes. Ze zitten dus vaak voorover gebogen waardoor het hoofd naar voren hangt. Zoals op het plaatje te zien, weegt een hoofd bijna 4 keer zoveel in een voorover gebogen houding. Dat zorgt voor druk op de wervelkolom waardoor er afplatting van de wervels ontstaat. De spieren in de nek en bovenrug staan ook continue onder spanning. Een kind dat in de groei is heeft een soepelere wervelkolom die groeit in de houding waarin die het meest geplaatst wordt. Dat veroorzaakt een bolle bovenrug op een latere leeftijd waardoor er steeds meer nek klachten ontstaan.

Tips om Tablet Nek te voorkomen:
-Stel een tijdslimiet van een halfuur per keer. Laat je kind in die tijd regelmatig van houding veranderen en overgaan naar een half uur buiten spelen of bewegen.
-Gebruik een tabletstandaard voor een meer ergonomische houding
-Geeft als ouder het goede voorbeeld aan je kinderen. Let ook op je eigen houding tijdens het ‘smartphonen’ en zorg ervoor dat iedereen in de familie een gezonde wervelkolom blijft houden.

Liefs Ansonet
Chiropractor

Wilt u meer weten over chiropractie voor baby’s of wilt u een afspraak maken, neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op 024-3558830.