Wat is het verschil tussen chiropractie en fysiotherapie?

Chiropractie en fysiotherapie zijn twee verschillende disciplines. Waar de chiropractor zich vooral richt op uw wervels en wervelkolom en uw zenuwstelsel, kijkt de fysiotherapeut voornamelijk naar uw spieren en algehele spierstelsel. Daarnaast is een chiropractor opgeleid om röntgenfoto’s en scans te beoordelen. Dit betekent onder andere dat een chiropractor, in tegenstelling tot de fysiotherapeut, diagnoses mag stellen. Een ander verschil is de opleidingsachtergrond van de twee disciplines. Een chiropractor is academisch geschoold en heeft zijn opleiding genoten aan de universiteit. De opleiding Fysiotherapie wordt gegeven op hbo-niveau.

Fysiotherapie meer dan massage

Bij fysiotherapie denken mensen vaak aan massage. Toch is dit slechts een van de onderdelen van het fysiotherapeutisch behandelprogramma. Andere behandelingen die de fysiotherapeut toepast zijn oefentherapie, elektrotherapie, begeleiding bij revalideren, pre- en postoperatieve zorg, Functional Movement Screen en meer.

Bij Chiropractie & Fysiotherapie in Nijmegen kunt u kennismaken met de vele mogelijkheden van zowel chiropractie als fysiotherapie.

TIP: Chiropractor Dr Fab Mancini van Parker Univeristy over ’the power of self-healing bij Dr Phil!