Baby Blog Oktober 2018

Ansonet’s Baby Blog

Welke draagzak moet je kiezen voor je kindje
Deze maand zet ik een paar ergonomische draagzakken en doeken op een rij om jou te helpen om de juiste te kiezen. Let bij aankoop van een draagzak altijd erop dat het zak ergonomisch is. Voor meer informatie over een ergonomische draaghouding bekijk mijn baby blog van augustus 2018 via deze link.
Let op: Er zijn nog veel meer draagzakken en draagdoeken beschikbaar. Bekijk altijd alle opties voordat je iets aanschaft of overleg het met een draagconsulent. 

Tula-Free to Grow Ergobaby- Adapt Hoppediz-
Hap-Tye
Happediz- Geveven Doek
Draagzak/ Draagdoek Draagzak Draagzak Combi draagzak en draagdoek Draagdoek
Gebruiken vanaf Geboorte
tot maat 86
Geboorte
tot maat 86
Geboorte
tot maat 86
Geboorte tot dreumesjaren
Verstelbaarheid Breedte van zitvlak en rugpand verstelbaar Breedte van zitvlak verstelbaar Breedte van zitvlak verstelbaar Volledig verstelbaar vanwege de rekbare stof
Stof Canvas en twill Textiel Katoen of “Cool Air” stof Katoen / katoenjaquard 100% Katoen
Manier van dragen Buik en rug dragen Buik en rug dragen Buik en rug dragen Vooral buik dragen maar ook geschikt voor rug dragen
Soort sluiten Gespen sluiten Gespen sluiten Heup en schouderbanden dienen geknoopt te worden Heup en schouderbanden dienen geknoopt te worden

Hoe kies je voor de juiste draagzak of draagdoek?
Een draagzak moet je vooral niet op groei kopen. Als jij en je partner met dezelfde drager willen gaan dragen, zorg er dan voor dat deze jullie allebei past. Een draagconsulent kan je hiermee helpen.
Tijdens een oriëntatiegesprek van ongeveer een uur kunt je verschillende ergonomische draagzakken proberen, zo weet je dus welke draagzak het best bij jou/jullie passen voordat je hem aanschaft.
Kies je voor een draagdoek kan een draagconsulent jou ook verschillende knopen aanleren. Bij beide opties oefen je vaak eerst met een pop en daarna met je eigen kindje.

Veel draag plezier en tot volgende maand.

Liefs Ansonet
Chiropractor

Wilt u meer weten over chiropractie voor baby’s of wilt u een afspraak maken, neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op 024-3558830.