BabyBlog Juli 2017

Ik ben Ansonet en sinds 1,5 jaar chiropractor bij Chiropractie Fysiotherapie Nijmegen. Binnen onze praktijk krijgen we regelmatig baby’s en jonge kinderen met de meest uiteenlopende klachten. Het geeft mij veel voldoening als we merken dat de chiropractische behandelingen de juiste uitwerking hebben en de klachten van het kleintje snel verdwijnen. Om deze jonge kwetsbare patiëntengroep nog beter te kunnen helpen en mijn kennis op dat gebied verder uit te breiden heb ik in juni de cursus Pediatrische Chiropractie gevolgd. Bij deze cursus heb ik erg veel geleerd over het belang van een natuurlijke bevalling, over de voordelen van borstvoeding, complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling en hoe chiropractie hierbij kan helpen.
Klachten zoals een voorkeurshouding, overmatig huilen, oorontsteking en darmklachten komen regelmatig voor bij baby’s. De oorzaak hiervan is vaak terug te leiden naar blokkades in de wervelkolom. Door specifieke technieken hierbij toe te passen en deze blokkades te behandelen zorg ik ervoor dat uw baby weer optimaal kan functioneren en groeien.  De technieken die ik gebruik zijn vanzelfsprekend erg zacht en volkomen veilig voor uw kindje.
De komende maanden zal ik iedere maand vertellen over de mogelijkheden die er zijn binnen de chiropractie voor baby’s, jonge kinderen en zwangere dames. In deze BLOG kun je bijvoorbeeld lezen over veel voorkomende klachten, passende behandelmethoden, juiste voeding, chiropractie tijdens de zwangerschap, de bevalling en het dragen van uw baby/maxi-cosi zonder uw rug te overbelasten. Als deze onderwerpen u aanspreken, blijf dan mijn BLOG volgen.Tot de volgende keer!
Ansonet