BabyBlog September 2017

De manier waarop een baby geboren wordt is iets waar de moeder gedurende de zwangerschap veel over denkt. De meeste vrouwen willen een natuurlijke bevalling, maar soms gaat het niet volgens plan. Wat zijn de mogelijke gevolgen van een keizersnede voor baby en moeder?

Baby’s geboren door een keizersnede zijn meer vatbaar voor allergieën, astma, reflux en darmklachten dan baby’s die natuurlijk worden geboren. Keizersnede-baby’s worden ook vaak bij hun arm, been of nek uit de baarmoeder getrokken, wat tot spier- of gewrichtsklachten kan leiden. Het herstel van de moeder na een keizersnede duurt ook langer dan bij een natuurlijke bevalling. Chiropractische zorg kan de noodzaak voor een keizersnede wegnemen en kan ook helpen met het herstelproces van zowel moeder als baby.

Elke maand zal ik vaak voorkomende klachten bij baby’s bespreken en uitleggen hoe chiropractische behandeling hierbij kan helpen. Ik geeft ook iedere maand leuke tips.

Tips van deze maand: Herstel van moeder en baby na een bevalling (natuurlijk of keizersnede):

  • Zorg dat je als moeder voldoende rust krijgt voor en na de bevalling.
  • Eet gezond en drink voldoende water.
  • Bezoek uw chiropractor regelmatig om uw rug gezond te houden
  • Laat uw baby door een chiropractor checken. Dit kan in principe vanaf 6 weken na de geboorte, maar indien de baby klachten heeft kan het al vanaf dag één!

Tot de volgende keer!
Ansonet